Är det dags för Aspudden IFK att erbjuda Mastercard kreditkort som AIK gör?

Är det dags för Aspudden IFK att erbjuda Mastercard kreditkort som AIK gör?

Fotbollsälskare kan dra stora ekonomiska fördelar genom att spara pengar med kreditkort. Många kreditgivare är generösa med bonusar och nu har även vissa fotbollsklubbar börjat ge ut sina egna kreditkort. I denna artikel kommer vi därför att utforska vilka fördelar IFK Aspudden skulle få av att införa ett kreditkort som är kopplat till klubben. Du som fotbollsfan kommer även att kunna läsa om:

  • Hur du kan spara pengar genom att skaffa ett kreditkort
  • En introduktion till Mastercard
  • Skillnaden på Debit Mastercard och Mastercard
  • Därför bör Aspudden IFK skaffa ett Mastercard precis som AIK
  • Hur man kan skapa ett större intresse kring supportershoppen

Så kan du spara pengar genom att använda ett kreditkort

Om du vill lyckas med ditt sparande måste du välja ett kreditkort med förmåner som gör det möjligt att öka sparandet eller minska utgifterna. Cashback eller återbäring är ett av de bättre sätten att spara pengar med ett kreditkort och betyder att du får tillbaka en viss procent på varje inköp du gör. Det kan ligga runt 1-3 %, men det vanligaste är 1 % cashback på kreditkort.

Många kreditkort erbjuder även rabatter genom lojalitetsprogram eller genom samarbeten med fristående tredje parter. Det betyder att du kan utnyttja rabatter i olika butiker (till exempel hos optiker eller bokhandlare). Många kreditgivare har en månadskalender där rabatterna skiftar med jämna mellanrum. Om du som konsument planerar dina inköp finns mycket pengar att spara. Vill du ha ännu fler spartips kan du klicka dig till Kronatillmiljonen och läsa om fler sätt att spara pengar genom kreditkort.

En kort introduktion till Mastercard

Mastercard är ett amerikanskt företag som grundades redan 1966. Mastercard Inc ger inte själva ut några kreditkort utan de samarbetar med olika finansiella institut och banker som i sin tur erbjuder korten till sina kunder. En fördel med Mastercard är att de har täckning över hela världen och du som kortinnehavare kan vara säker på att ditt kort alltid fungerar.

Vad är skillnaden på Debit Mastercard och Mastercard?

Det finns två olika typer av Mastercard: Debit eller Mastercard. Debit är kopplat till ditt bankkonto och pengarna dras alltid direkt när du gör ett köp. Mastercard är ett kreditkort där du kan samla alla köp på en faktura som skickas hem till dig som kortinnehavare en gång i månaden. Du kan välja att betala hela beloppet på en gång eller dela upp det på avbetalning.

Därför bör Aspudden IFK skaffa ett fotboll Mastercard

AIK har redan gett sina fans möjligheten att köpa ett AIK Mastercard. Deras fans kan bland annat ta del av följande förmåner:

  • Köp ett AIK årskort med ditt Mastercard och dela upp betalningen på upp till 5 tillfällen.
  • Samla bonuspoäng vid varje köp som du kan använda i AIK shoppen, online eller vid arenan.
  • Betala minst 50 % av din resa med AIK Mastercard och få en komplett reseförsäkring.

IFK Aspudden skulle med ett liknande erbjudande kunna skapa ett större engagemang kring fansen och klubben. I denna lågkonjunktur är det säkert många fans som skippar årskortet när de måste skära ner på sina kostnader. Om de då har möjligheten att kunna köpa sitt årskort på avbetalning kan det locka fler fans till matcherna. Publikintäkterna är ju en av de viktigaste delarna för att en klubb ska nå ekonomiska framgångar.

Mastercard uppmuntrar även klubbar att ta detta initiativ och främjar spännande idrottsevenemang där fans kan få minnen för livet. Det är alltså en möjlighet för fans att få en positiv association när de hör namnet IFK Aspudden.

Klubben kan öka försäljningen i supportershoppen

Om IFK Aspudden, precis som AIK, inför ett bonussystem där kortinnehavare kan samla poäng för varje köp, kan de öka intresset för supportershoppen. När kortinnehavare växlar in sina bonuspoäng och köper matchtröjor, halsdukar och andra klubbrelaterade saker ökar också medvetenheten om klubben. Det blir ytterligare ett sätt för klubben att synas i samhället och särskilt i närområdet.

FAQ – Vanliga frågor

Erbjuder IFK-aspudden eget mastercard kort?

Nej, i nuläget erbjuder IFK-aspudden inte ett eget mastercard kort för sina supportrar.

Kan jag erhålla ett AIK-mastercard fastän jag inte är supporter?

Ja, du kan ansöka om AIK-mastercard fastän du inte är supporter.