Världens 5 bästa fotbollsspelare 2020

Det finns inget rätt svar gällande vilken fotbollsspelare som är bäst 2020, men många anser att Lionel Messi, Cristiano Ronaldo samt Neymar Jr är det tre bästa fotbollsspelarna i världen, sett till deras prestationer i landslaget samt i sina klubblag.

I denna subjektiva lista tar vi hänsyn till hur väl dessa fem toppfotbollsspelare presterar när de är som bäst, så tillfälliga formkurvor eller skador är inte av någon vikt. Det spelar inte heller någon roll vad fotbollsspelarna tjänar, då många nyförvärv med höga löner visat sig vara dåliga fotbollsspelare.

 

1. Lionel Messi

Vi menar att Lionel Messi är, och har varit världens bästa fotbollsspelare i över 10 års tid. Messi är i skrivande stund 33 år gammal, och trots smärre skadeproblem bör han ha chansen att vinna den spanska skytteligan för sjunde gången, med sitt Barcelona FC. Som bäst har Lionel gjort 42 mål på 30 ligamatcher.

Messi är förståeligt en av världens bäst betalda fotbollsproffs. Han har dessutom vunnit alla tänkbara utmärkelser, likt Guldskon och Guldbollen. Han har även blivit utsedd till en av världens mest inflytelserika människor, enligt Forbes.

Vi motiverar Messis förstaplats med att han har en unik förmåga att göra mål i alla situationer. Han är inte heller skrytsam eller kaxig, men det är bara en bonus.

 

2. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är en snabb och teknisk spelare som kan läsa spelet på ett unikt sätt. Han är idag 35 år gammal, och spelar numera för Juventus, där han bidragit med 28 mål efter 28 matcher.

Cristiano har vunnit Champions League med sin forna klubb Real Madrid, han bör även beskrivas som grundstommen i det portugisiska fotbollslandslaget. Han var världens bäst betalda fotbollsspelare mellan 2016 samt 2017, och utsågs till en av världens mest inflytelserika personer av Time Magazine, år 2014.

Mer specifikt kniper Cristiano andraplatsen då han spelat över 1 000 matcher, gjort över 700 mål (i tävlingssammanhang), samt då han har en förmåga att aldrig drabbas av skador.

 

3. Neymar Jr

Även om Neymar kan beskrivas som relativt skadedrabbad är det ingen tvekan om att han ska koras till världens tredje bästa fotbollsspelare. I skrivande stund spelar han för Paris Saint-Germain, där han denna säsong gjort 13 mål och bidragit till 6 målgivande passningar.

Neymar var under en tid spensligt byggd, vilket kan ha varit en bidragande orsak till hans skadeproblematik. Under hans tre säsonger i Paris Saint-Germain har rehabiliterats på grund av skador under ett flertal tillfällen. Hans kraftigt förbättrade fysik, dvs. muskeluppbyggnad, bör kunna bidra till att han håller sig skadefri, samt leda till att han blir en än bättre fotbollsspelare.

 

4. Robert Lewandowski

Bayern Münchens anfallsstjärna Robert Lewandowski spelar sin tionde säsong för klubben, som vunnit Bundesliga åtta år i rad. Robert är för närvarande 31 år gammal, och har placerat sig högst upp i den tyska skytteligan vid fem tillfällen.

Då Lewandowski har gjort 51 mål samt bidragit till 6 målpassningar detta år, bör han vara en het kandidat för 2020 års Ballon d’Or-utmärkelse. Med hänsyn till den polska anfallsstjärnans form bör han kunna frälsa Bayern München med en Champions League-pokal, och med tanke på att Bayern München är favorittippade bör det ses som sannolikt.

 

5. Kylian Mbappé

Den 21-årige fransosen Kylian Mbappé har potential att bli världens bästa fotbollsspelare, men det faktum att han drabbats av skadeproblem sedan 5 månader tillbaka är problematiskt. Mbappé har redan hunnit vinna fotbolls-VM, och utöver det har han lyft Ligue 1-pokalen fyra gånger tillsammans med klubbkamraterna i Paris Saint-Germain.

Mbappés chans att vinna 2020 års Ballon d’Or-pris kan dock beskriva som liten. Om detta pris ska kunna bli aktuellt måste han övertyga rejält i Champions League-slutspelet, tillsammans med övriga PSG-stjärnor likt Neymar och Angel Di Maria.

Vad tycker andra?

I videon nedan reagerar den svenska Youtubern OzzardHoHD på en lista gällande de 10 bästa fotbollsspelarna i världen.