5 av världens sämsta fotbollsspelare

Fem fotbollsspelare utmärker på ett negativt sätt på grund av dåliga prestationer sett till de krav som ställs från klubben. Vi anser att Richard Dunne, Renato Sanchez, Fabio Coentrao, Bojan Krkic och Stephen Ireland är världens sämsta fotbollsspelare.

När en fotbollsklubb köper en ny spelare har de som mål att laget ska styrkas, samt att en upplevd brist ska täppas till. Många dyra spelarköp har utförts i modern tid, och somliga av dessa har burit frukt. Men samtliga spelarköp går inte som förväntat, vilket du kommer bli varse om i den här artikeln, där vi listar fem av världens mest misslyckade spelarköp och i förlängningen värsta fotbollsspelare, sett till deras prestationer på planen.

 

1. Richard Dunne

Dunne spelade för många stora engelska fotbollsklubbar, likt Everton, Manchester City och Aston Villa. Han var även lagkapten för det irländska landslaget. Dunnes prestation i Premier League var dock genomgående usel.

Han fick aldrig lyfta Premier League-pokalen. Han hade dessutom en förkärlek för att göra självmål. Dunne bidrog med 10 baklängesmål under hans karriär, vilket är ett rekord som står sig en än idag. Utöver det blev han utvisad 10 gånger under hans karriär, och han beskrevs även som en notorisk festare. Mer specifikt är Richard Dunne ihågkommen av många, fast av helt fel anledningar.

 

2. Renato Sanchez

Denna portugisiska anfallsstjärna presterade urstarkt för Portugal under Euro 2016-slutspelet. Han utsågs som matchens bästa spelare vid Portugals sammandrabbning med Kroatien, och gjorde ett avgörande mål i kvartfinalsmatchen mot Polen. Som en konsekvens av det visade Bayern Munchen intresse för honom, och strax efter fotbolls-EM avslutats hade de värvat honom.

Succén uteblev dock, och han lånades därefter ut till Swansea. Väl där blev han mållös under 12 matcher, vilket resulterade i att Bayern Munchen fick ta över ansvaret för honom. Renato spelar fortfarande kvar i den tyska storklubben, men han är i dålig form och måltorkan är omfattande. Han är förvisso en fotbollsspelare som tjänar mycket pengar, men när han inte får spela är lönen förmodligen en klen tröst.

 

3. Fabio Coentrao

År 2011 var Fabio Coentrao i högform, i samband med att han värvades av Real Madrid. Kraven var högt ställda, men Fabio lyckades inte övertyga på planen och lånades ut till andra klubbar under ett flertal tillfällen.

När han väl kom tillbaka till Real Madrid skadade han en knäsena, vilket innebar att han bara spelade tre La Liga-matcher under 2016 till 2017. Fabios besvikelse var total när han tillslut såldes till Rio Ave FC: ”Pengar kan inte köpa lycka. Jag föddes fattig, och har ingenting emot att dö fattig” sa Fabio i samband med övergången.

 

4. Bojan Krkic

Bojan Krkic spåddes bli lika bra som Messi, men numera är han en skugga av sitt forna jag. Karriären började dock lovande. Som 17-åring blev han den yngsta Barcelonaspelaren någonsin att göra mål i La Liga. Han övertygade även i de juniorlandslagstävlingar han deltog i.

Seniorkarriären blev dock ett praktfiasko. Efter att den forne Barcelonatränaren Frank Rijkaard lämnade klubben skickades Krkic iväg på lån, och det var inte någon anrik spansk klubb som blev slutdestinationen, utan det engelska andradivisionslaget Stoke City. Väl där återfinns han alltsomoftast på bänken. I skrivande stund har han endast fått spela i startelvan tre gånger.

 

5. Stephen Ireland

Denna irländare gjorde en utmärkt prestation i samband med Euro 2008-kvalet, då han gjorde det avgörande målet i 1 – 0 matchen mot Wales. Som en konsekvens av det var förväntningarna stora på det unga löftet, och som ni kan slutleda från listans natur blev hans fotbollskarriär en stor besvikelse.

Hans prestation i det engelska topplaget Manchester City var undermålig, och det blev inte bättre i samband med att han spelade för Aston Villa. Den sistnämnda klubben gav tillslut bort Ireland till Stoke City, helt utan avgift, men inte ens där platsade han. Ireland spelar numera i Bolton Wanderers, som befinner sig i den engelska tredjedivisionen League Two.

Avslutningsvis vill vi påminna om att vi inte har som avsikt att klanka ner på fotbollsspelare vars proffskarriärer går snett. De spelare som nämns i artikeln har trots allt spelat för toppklubbar, och det är få förunnat.